Fimbul Konstvägen

Ympäristötaiteen tapahtuma Pääskyvuorella 1.-31.8.2024

Fimbul Konstvägen on ympäristötaiteen ja paikkasidonnaisen taiteen tapahtuma keskellä Pääskyvuoren vanhaa kasarmialuetta. Fimbul Konstvägen levittäytyy reilun kilometrin pituiselle Luolastopolulle, jota ympäröi ainutlaatuinen luolasto, metsämaisema ja Pääskyvuoren tunnetuin maamerkki linkkitorni, joka näkyy kauas Turun alueelle.

Fimbul Konstvägen on auki koko elokuun kellon ympäri. Yleisöllä on mahdollisuus perehtyä ainutlaatuiseen kasarmialueeseen samalla tutustuen ympäristön ehdoilla tehtyyn nykytaiteeseen. Jokainen teos käsittelee omalla tavallaan luonnon monimuotoisuutta, ympäröivää ympäristöä ja tämänhetkistä ilmastokriisiä.

Vuonna 2024 Fimbul Konstvägenillä nähdään kuratoituja teoksia Fimbul Taiteilijatalo ry:n ja Jöötti ry:n jäseniltä, sekä yhteisötaideteoksia yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa.

Fimbul Konstvägen -tapahtuman toteuttaa Fimbul Taiteilijatalo ry ja tapahtuman tuottaa ja kuratoi turkulainen kuvataiteilija-tuottaja Johanna SinkkonenFimbul Konstvägen -tapahtuman mahdollistaa A. T. Mattilan säätiö, TOP-säätiö, Turun kaupunki, Turun kaupunginosaviikot ja Seriässä. Menossa mukana myös Pääskyvuoriseura sekä Turun Tyttöjen Talo Varissuolla.